Hopp til innhold

Informasjon om veilederen

Nå er det blitt enklere å vurdere om pasienten trenger rekvirert reise. 

Publisert 02.10.2019
Sist oppdatert 09.04.2021
En mann i blå skjorte

Når en pasient skal til behandling, er hovedregelen at pasienten ordner reisen selv og søker om støtte i etterkant. I noen tilfeller trenger pasienten tilrettelagt transport for å komme seg til behandling. Det er ansvarlig behandler som er ansvarlig for å vurdere om pasienten har et helsemessig behov for rekvirert reise.

Behandlere sier det kan være utfordrende å vurdere behovet for rekvirerte reiser. Når har pasienten behov for hjelp til reisen? Og når må pasienten må ordne reisen sin selv?

For å hjelpe dere med å gjøre riktige vurderinger, har Pasientreiser, i samarbeid med leger, fysioterapeuter, sykepleiere og sekretærer, laget en veileder til rekvirering av reiser. I veilederen må ansvarlig behandler bekrefte at pasienten har et helsemessig behov for rekvirert reise. Vurderingen må gjøres før hver nye rekvisisjon, eller serierekvisisjon, og medfører kun et ekstra klikk. Disse opplysningene lagres ikke.

Med mer riktig bruk av pasientreiser, og ved å kun rekvirere reiser til de som har behov for det, bidrar vi til å kunne gi mer penger til behandling av pasienter.

Veilederen finner du når du rekvirerer reiser i NISSY, på pasientreiser.no og i skriftlig informasjonsmateriell. Informasjonsmateriellet er vedlagt, og kan også bestilles gratis på pasientreiser.no.

Se veilederen tli rekvirering her


Fant du det du lette etter?