Helseekspress. Foto: Dag Jenssen

Helseekspressen

Helseekspressen er spesialbygd for pasienter og har svært god komfort.  Disse bussene har plass til rullestoler og bårer, og er utstyrt med heis og handikaptoalett. Sittegruppene har god beinplass og seter som kan reguleres.

Det er helseforetakene som driver Helseekspressen. Ønsker du å reise med Helseekspressen, må du forhåndsbestille reisen ved å ringe ditt lokale pasientreisekontor på ✆05515 innen kl 13 siste virkedag før reisen.

Autorisert helsepersonell er ansatt på bussene og sørger for en trygg og god reise. Helseekspressene er utrustet med medisinsk utstyr tilsvarende en ambulanse.

Trykk her og se Helseekspressbussenes rutetider

Hvem kan reise med Helseekspressen?

I noen deler av landet trenger du rekvisisjon for å benytte helsebuss/helseekspress, andre steder holder det å vise innkallingsbrev. Pasientreisekontoret kan gi deg mer informasjon om hvilket tilbud som gjelder der du bor, kontakt ditt pasientreisekontor på telefon ✆05515.

Helsebuss/Sjukehusbuss

Helsebussene/Sjukehusbussene har ikke båreplasser, men god komfort og som oftest en egen bussvert som serverer kaffe og tar hånd om pasientene underveis. Helsebussene/Sjukehusbussene er i hovedsak beregnet på pasienter som klarer å gjennomføre reisen på egen hånd.  Du betaler kun egenandel for turen. Har du frikort, betaler du ikke for å reise med bussen.

Hvis det ikke går rutegående transport  til helseekspress/helsebuss/sjukehussbuss kan pasientreisekontoret hjelpe deg med transport til og fra bussen. Ring ✆05515.

Se bilder fra Helseekspressen  

 
Opprettet: 13.12.2010
Sist oppdatert: 22.09.2015